(finanzen.nl) – “Ik heb zeker een longpositie in goud”, zo stelde Gundlach in een gesprek met beleggers. Hij heeft er vertrouwen in dat de goudprijzen zullen stijgen, omdat de dollar het jaar lager zal eindigen. Wanneer de Amerikaanse greenback zwakker wordt, stijgt de waarde van goud doorgaans.De goudprijzen stegen tot het hoogste niveau in drie maanden deze maand, nu beleggers op zoek lijken naar veilige havens in het licht van de oplopende handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten. Tegelijk daalde de dollar afgelopen woensdag tot het laagste punt in elf weken. De markten verwachten dat de Federal Reserve in de komende maanden de rente opnieuw zal verlagen.

Goudprijs schiet omhoog

De goudprijs steeg vanochtend nog tot het hoogste niveau sinds april vorig jaar, vooral gestuwd door geopolitieke zorgen rond Iran en de wereldwijde handelsspanningen. De Verenigde Staten beschuldigen Iran van aanslagen op de tankers Voor een troy ounce goud (31,1 gram) moest op de termijnmarkt in Londen bijna 1360 dollar betaald worden.Daarmee gaat de goudprijs nu al vier weken op rij omhoog. In september 2011 werd door de goudprijs het hoogste niveau ooit bereikt met meer dan 1900 dollar. Toen was er ook grote onzekerheid op de financiële markten.

Gundlach merkte op dat 2019 in veel opzichten het tegenovergestelde is van 2018, nu zowel geld valt te verdienen aan goud, bitcoin, aandelen en obligaties.

Ondanks het handelsconflict staat de Amerikaanse hoofdgraadmeter S&P 500 dit jaar al 15 procent hoger, terwijl de AEX maar liefst 13 procent aan beurswaarde bijschreef. De Amerikaanse tienjaarsrentes daalden evenwel tot het laagste niveau sinds 2017 en doken zelfs onder de driemaandsrentes, waardoor er sprake was van een omgekeerde rentecurve. Omgekeerde rentecurves staan erom bekend dat ze een recessie inleiden.

Grote kans op recessie

Gundlach ziet een kans van 40 tot 45 procent dat er in de komende zes maanden een recessie komt en een kans van 65 procent dat dit pas volgend jaar zal worden. Hij wijst op diverse factoren die zorgwekkend zijn, zoals de ontwikkeling van het consumentenvertrouwen in het licht van de huidige twijfels over de economische groei in de wereld.Ook het toenemende overheidstekort in de VS noemde Gundlach zorgwekkend, dat verder kan toenemen bij een volgende recessie.

 

 

Goudprijs per kilo

Alle mogelijkheden kan u aanvinken binnen onderstaande goudgrafiek. U kan de goudprijs vandaag bekijken. U kan de goudkoers vandaagbekijken. Vergelijken met verschillende periodes kan. U kan selecteren wat de goudprijs per kilo is. En wat de goudprijs per gram is. Goud en zilver hebben ieder moment een prijs, elke minuut van de dag. Wereldwijd en in iedere munt. De goudprijs en zilverprijs komen tot stand op de wereldmarkt. Op de markt zijn er kopers en verkopers die tegenover elkaar staan. De koper heeft een bied-prijs en de verkoper laat-prijs. De prijs tussen de biedprijs en laatprijs is de middenkoers. Op deze manier wordt de goudkoers en de zilverkoers bepaald. Komono horloges